Beste bezoeker,
Deze site wordt niet meer geactualiseerd. Abonnees/leden RTAP kunnen tot 1 juli 2018 nog inloggen en de content van het Vakblad Tax Assurance raadplegen. Daarna is deze website niet meer bereikbaar.

Over het vakblad

 

De hedendaagse fiscalist laat zich het best vergelijken met een veelzijdig specialist. Natuurlijk als ‘fiscalist 1.0’ kent hij de basale, technische vaardigheden. Maar als ‘fiscalist 2.0’ weet hij ook te communiceren met belanghebbende partijen die minder affectie hebben met de fiscaliteit, wat wordt ‘uitgebouwd’ in het derde facet van de ‘fiscalist 3.0’: de autoriteit die met gezag het maatschappelijk verkeer inzicht kan bieden in ook niet-financieel-fiscale aspecten van de organisatie. In concreto betekent dit dat de fiscalist niet meer genoeg heeft aan de technische stof en routine alleen.

Dat alles wil niet alleen de opdrachtgever, maar ook het publiek, het maatschappelijk verkeer, die om een fiscalist vragen die de taal van het bedrijf, het publiek en de belanghebbenden spreekt en begrijpt wat de behoeften zijn die onder deze verschillende partijen leven.

Deze expert is geschoold op het gebied van Tax Assurance en is in staat een oordeel te vellen over de mate waarin een organisatie fiscaal haar zaken op orde heeft.

Het Vakblad Tax Assurance beschouwt alle interdisciplinaire aspecten van de nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van onder meer tax risk management, business and tax environment, tax and business operations en monitoring en testing. Een geïntegreerde behandeling van de fiscaliteit mag die kwalificatie alleen hebben als men ook kennis heeft van – in willekeurige volgorde – commercieel, financieel en fiscaal strategisch denken, verantwoord risico’s nemen, zachte beheersingsmaatregelen, de (on)mogelijkheden van processen en protocollen, ICT, regelnaleving, procesbewaking en ‘testing’; en vooral ook verandermanagement.

Het Vakblad besteedt veel aandacht aan horizontaal toezicht en vergelijkbare (internationale) concepten. Naast de vakinhoudelijke artikelen zijn de scherpe blogs en opiniërende artikelen een vast onderdeel van het vakblad. Verder besteedt het vakblad aandacht aan intrigerende interviews met opinieleiders op het gebied van de tax assurance. Ook de columns van de hand van professionals wie dit onderwerp aan het hart gaat zijn bijzonder lezenswaardig.

De redactieleden en auteurs hebben een dienstbetrekking in het bedrijfsleven (advieskantoren) en de overheid (Ministerie van Financiën, Belastingdienst en universiteiten).

Dit alles maakt het Vakblad Tax Assurance uniek in zijn soort. Het Vakblad is een absolute must have voor diegenen die zich bezighouden met tax assurance in al zijn facetten!

Positionering

Het vakblad kenmerkt zich door:

  • een strikt onafhankelijke positionering;
  • een interdisciplinair karakter. Buiten het onderwerp tax assurance komen ook onderwerpen als business & tax environment, business operations, tax operations, task risk management en monitoring & testing aan bod;
  • postacademisch niveau van de vakinhoudelijke artikelen;
  • een heldere opbouw van de artikelen via samenvattingen, voorbeelden, aanvullende verwijzingen, noten, e.d.;
  • een toegepaste maar wetenschappelijk verantwoorde benadering.

Abonneren

Een abonnement op het Vakblad Tax Assurance kost  € 97,50 excl. btw per jaar. U kunt zich hier aanmelden. Het vakblad verschijnt 2x per jaar en bevat circa 64 pagina’s per aflevering.

Collectief abonnement

U kunt voor uw organisatie of kantoor een voordelig, collectief abonnement afsluiten vanaf 5 deelnemers. U kunt hiervoor vrijblijvend een offerte opvragen bij de uitgever.